مضرات مصرف نمگ 8ص
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 8
مضرات مصرف نمک
نمک خوراکی (edible salt) یک ماده معدنی و بـلـورین است که عمدتاً از سـدیم کلراید (sodium chloride) تشـــکیل یافته است. از جمله مصارف نـمک خوراکـی می تـوان بـه طـعم دهـی بـه مـواد غـذایـی، به عنوان یک نـگهدارنده مـواد غـذایـی (جلـوگیری از فسـاد مـــواد غذایی) و ترد کننده
گوشت اشاره کرد.
تقسیم بندی نمک ها:
1-سنـگ نمک (rock salt): سـنگ نـمـک یـا هالیت (halite) یــک نمک تصفیه نشده، با رنـگ خاکستری و ممـلو از نـاخالـصی است. از این نمک برای ذوب کردن یخ و برف در خیابانها و جاده ها استفاده میشود. سنگ نمک در واقع سدیم کلراید است با فرمول شیمیایی (NACL).
2-نمک سفره (table salt): سنگ نمک تصفیه شده و آسیاب شده است، که معمولاً با ید غنی سازی شده است.
3-نمک دریا (sea salt): این نوع نمک با تبخیر آب دریا و اقیانوسها حاصل میشود. ترکیابت شیمیایی نمک دریا شامل سدیم، کلراید، سولفات، منیزیوم، پتاسیم، کلسیم است. نمک دریا تصفیه نشده و فاقد ید میباشد.
4-نمک ترش (SOUR SALT): نمک ترش و یا نمک سیتریک که از میوه های اسیدی نظیر لیمو ترش استخراج میشود.
دسته بندی نمک ها :
1-نمک تصفیه نشده (UNREFINED): مصرف این نوع نمک به خاطر دارا بودن ناخالصی های خطرناک توصیه نمیگردد. ناخالصی های نمک تصفیه نشده میتواند شامل: جیوه، آرسنیک، فلور، کادمیوم، سولفات کلسیم، منیزیوم، سنگ گچ و سایر فلزات سنگین باشد.
2-نمک تصفیه شده (REFINED): در این نمک ناخالصی های نمک جدا میشود. این نمک حداقل از 95 درصد سدیم کلراید تشکیل یافته است.
3- نمک تصفیه شده و ید دار: مصرف این نوع نمک توصیه میگردد. مواد تشکیل دهنده این نوع نمک به قرار زیر است:
-95 درصد کلراید سدیم.
- عامل ضد کلوخه شدن (ANTICAKING AGENTS): مواد نمگیری میباشند که با جذب رطوبت مانع به هم چسبیدن کریستالهای نمک میشوند. نظیر کربنات کلسیم، کربنات منیزیوم و سدیم سیلیکا آلومینات. با اضافه کردن چند دانه برنج نپخته نیز میتوانید از به هم چسبیدن کریستالهای نمک به یکدیگر جلوگیری کنید.
- قند معکوس (INVERT SUGAR): قند معکوس (ترکیب مساوی گلوکز و فروکتوز که از هیدرولیز سوکروز تهیه میشود) از تبخیر ید و همچنین زرد شدن رنگ نمک هنگام مواجهه با نور خورشید جلوگیری میکند.
- یـد (IODINE): ید به شکل یدید پتاسیم (POTASSIUM IODIDE) و یا یدات پـتـاسـیـم (POTASSIUM IODATE) به نمک افزوده میگردد.
نکته: ید بمنظور جلوگیری از تولید ناکافی هورمونهای تیروئید حائز اهمیت است. عدم مـصرف یـد ایجاد هـایـپوتیروئیدیسم (کم کاری غذه تیروئید) میکند، که باعث ایجاد گواتر (GOITRE)، کرتینیسم (CRETINISM) (عقب ماندگی توام با کوتولگی) و در بزرگسالان ایجاد میکزدم (MYXEDEMA) میکند.
نکته: در برخی از کشورها غیر از ید، سدیم فلوراید و یا پتاسیم فلوراید و همچنین فولیک اسید نیز به نمکهای خوراکی اضافه میگردد.
فواید مصرف نمک:
سدیم و کلر دو جزء اصلی نمک خوراکی برای بقای تمام موجودات زنده از جمله انسان ضروری میباشد. سدیم یک الکترولیت است مانند پتاسیم، کلسیم و سدیم. مصرف نمک مانند چربی ها برای بدن ضروری میباشد، اما مصرف بیش از نیاز میتواند برای بدن مضر باشد. کارکردهای نمک خوراکی(سدیم) در بدن:
1- تنظیم توازن اسید و باز در بدن (PH).
2-تنظیم فشار خون.
3-انتقال پیامهای عصبی.
4-انقباضات عضلانی.
5-کمک به حمل مواد غذایی به داخل سلولهای بدن.
6-ترشح اسید معده.
7-تعادل مایعات بدن.
8-تعادل الکترولیت های بدن.
نکته: عدم مصرف کافی نمک میتواند به انقباضات شدید عضلانی، ریتم ضعیف قلب، مرگ ناگهانی، ایست قلبی و سرگیجه منجر گردد.
مضرات مصرف بیش از اندازه نمک:
1-ابتلا به پر فشاری خون.
2-سکته.
3-فقر کلسیم.
4-پوکی استخوان.
5-ادم.
6-افزایش وزن.
7-زخم معده.
8-تشدید آسم.
سایر محصولات :
مضرات مصرف نمگ 8ص
مضرات مصرف...
مصالحمصالح...
مشخصات طوفان حاره ای گونو 5صمشخصات طوفان حاره ای گونو 5ص...
مشاورهی روانی کودکان 46صمشاورهی روانی کودکان 46ص...
مشاوره تحصیلیمشاوره تحصیلی...
مشاوره تحصیلی 10 صمشاوره تحصیلی 10 ص...
مشاهده جریان خونمشاهده جریان خون...
مشاهده جریان خون با مقدمهمشاهده جریان خون با مقدمه...
مسیر یابی دو اصلیمسیر یابی دو اصلی...
مسیر یابیمسیر یابی...
مسیر یابیمسیر یابی...
مسمومیت نیتراتی در نشخوار کنندگانمسمومیت نیتراتی در نشخوار کنندگان...
مسمومیت غذایی 18صمسمومیت غذایی 18ص...
مسجد شیخ لطف اللهمسجد شیخ لطف الله...
مسجد جامع اصفهان 18 صمسجد جامع اصفهان 18...
مسئولیت اجتماعی شرکتهامسئولیت اجتماعی شرکتها...
مسئولیت پزشک را از دو جنبه کیفری و مدنی 9صمسئولیت پزشک را از...
مزایای استفاده از اعتبارات اسنادی 15صمزایای استفاده از اعتبارات اسنادی...
مروری بر عملکرد طرح خاورمیانه بزرگمروری بر عملکرد...
مروری بر وضعیت بیوتکنولوژی در جهان 25 صمروری بر وضعیت بیوتکنولوژی...
مروری بر کاربردهای مواد جانبی حاصل از کارخانجات چرم و سالامبور در تغذیه طیور گوشتیمروری بر کاربردهای مواد جانبی...
مروری بر روشهای تامین مالی پروژه ها مدیریت طرحهای توسعه 20 صمروری بر روشهای تامین مالی پروژه ها...
مروری بر تاریخ خراسانمروری بر تاریخ خراسان...
مرغداریمرغداری...
مرغداری 2مرغداری 2...
مرغداری 10صمرغداری 10ص...
مرز میان پنهان و آشکار پولشویی 16 صمرز میان پنهان...
مرتبه آموزش و پرورش در تولید علممرتبه آموزش و پرورش در تولید...
مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها و روشهای آزمون 18 صمربا و مارمالاد و...
مراحل خرید کالا 11 صمراحل خرید کالا 11 ص...
مراحل تولید قندمراحل تولید قند...
مراحل تولید قند کارخانه چناران 25 صمراحل تولید قند کارخانه چناران 25...
مراحل تهیه قند از چغندر قند 25 صمراحل تهیه قند از چغندر قند...
مراحل تحقیقمراحل تحقیق...
مراحل تاسیس آموزشگاه کامپیوتر 11 صمراحل تاسیس آموزشگاه...
مدیریت بحرانهای صنعت گردشگری 35 صمدیریت بحرانهای صنعت گردشگری ...
مدیریت استرس 6 صمدیریت استرس 6...
مدیریت پرورش جوجه بوقلمونمدیریت پرورش جوجه بوقلمون...
مدیریت و برنامه ریزی انرژیمدیریت و برنامه ریزی انرژی...
پاورپوینت بهداشت کشاورزیپاورپوینت بهداشت کشاورزی...
مدیریت سازمانیمدیریت سازمانی...
مدیریت زنجیره تامین2مدیریت زنجیره تامین2...
مدیریت زنجیره تامینمدیریت زنجیره تامین...
مدیریت خرید و انبارداری 14صمدیریت خرید و انبارداری 14ص...
مدیریت توسعه داخلیمدیریت توسعه داخلی...
مدیریت تخم مرغهای قابل جوجه کشیمدیریت تخم مرغهای...
مدیریت بستر در سالنهای پرورش جوجه های گوشتی 6 صمدیریت بستر در...
مدیریت اسنادمدیریت اسناد...
چگونگی پیدایش زمین و حیات بر روی آنچک از دیدگاه کیفری 5 ص
چک ، سفته و ظهر نویسی 30 ص
چک 10ص
چپ انقلابی و تشکلات کارگری
ماست 5ص
کنسرو سازی 63 ص
شرکت پیشتاز قطعه سناباد ( M S T GROUP ) 109 ص
چربی
یون
کنسرو سازی 63 ص
چگونگی پیدایش زمین و حیات بر روی آن
کلمات کلیدی :تصفیه شده ضرات صرف سدیم لراید چسبیدن ریستالهای برای بدن ضروری یباشد صرف بیش تصفیه لراید تاسیم خوراکی جلوگیری ایجاد یگردد یباشد نیزیوم اخالصی
- ۹۶/۰۹/۰۷